szemkamera

szemkamera

A stabil és mobil szemkamerák lehetőséget adnak arra, hogy a résztvevők szemén keresztül lássunk, a tudattalan szemmozgások rögzítésével és elemzésével az érzékelési és észlelési folyamatokba kapjunk betekintést.

A ránézés helye, a fixációs idők, a visszanézések száma, a ránézési sorrendek, és egyéb ránézési statisztikák segítenek megismerni kommunikációnk erősségeit, gyengeségeit, hogy mit látnak és mit értenek meg belőle a ránézők, legyen szó in-store kommunikációról, ATL reklámokról vagy akár web felületekről.

Érzelem mérés

Érzelem mérés

A döntési folyamat egyik legfontosabb aspektusa az érzelem, ezért ennek beépítése elsősorban a stabil szemkamerás mérési folyamatba elengedhetetlen az összefüggések komplex megértéséhez.

Az arcolvasó rendszer az arc 500 pontjának mimikai változását rögzítve képes az alapérzelmek detektálására. Mobil vizsgálatok esetében a szimpatikus és a paraszimpatikus idegi állapot pillanatnyi dominanciája alapján tudjuk meghatározni a vizsgált személy adott érzelmi állapotát.

Kutatásaink során a Noldus FaceReaderTM és az Imotions FACET arcolvasó rendszert használjuk.

kérdőív/táblagépes megkérdezés

kérdőív/táblagépes megkérdezés

Legyen szó önálló kutatásról, vagy más módszerek kiegészítéséről, a kérdőíves (offline vagy online) megkérdezés kvantitatív eredmények biztosítására ajánlott hagyományos kutatási módszer. A minél gyorsabb adatszolgáltatás és a minőségi adatfelvétel érdekében ma már jellemzően a táblagépes megkérdezést alkalmazzuk.

Interjú

Interjú

Kutatásaink során alkalmazunk olyan hagyományos kvalitatív technikákat is, mint a strukturált vagy félig strukturált interjú, melyeket belső szakembereink és szabadúszó kérdezőbiztosok és moderátorok végeznek.

A piackutatás szinte minden területén fontos a célcsoport leíró jellegű megismerése, akár azonnali következtetések szeretnénk levonni, akár további, kvantitatív vizsgálatot szeretnénk előkészíteni.

megfigyelés

megfigyelés

In-Store kutatások során a vásárlók viselkedésének külső megfigyelése szintén kvantitatív kiegészítése lehet egy eye tracking elemzésnek. A terepmunka során különböző másodlagos kihelyezések, promóciók vagy termékek működését figyelhetjük meg, melynek értékelése konverzió-analízissel* történik.

A konverzió-analízisben a vizsgált eszközökket a vásárlói interakció szintjei (elment mellette, ránézett, megállt, fogott, vett) szerint értékeljük.

fókuszcsoport/online fókuszcsoport

fókuszcsoport/online fókuszcsoport

Barátságos, nyitott, könnyen megközelíthető kvalitatív termünkben, képzett moderátor bevonásával végzünk 6-8 fős fókuszcsoportos megkérdezéseket. Jellemzően olyan fogyasztó- és felhasználó-vizsgálatok során alkalmazzuk ezt a módszert, melyekben fontos lehet a csoportdinamika szerepe, illetve az álláspontok mélyebb megismerése a cél.

Amennyiben a célcsoport tagjai nehezen összeszervezhetők, lehetőség van online fókuszcsoport létrehozására is, ahol a résztvevők saját otthonukból csatlakoznak a csoporthoz. Így akár egy csoporton belül is lehetőségünk van területileg különböző szegmensek reprezentálására is.

elkísért vásárlás

elkísért vásárlás

Elkísért vásárlás (AST) lényege, hogy egy tapasztalt moderátor elkíséri a vásárlót a boltban, végig követi és figyeli a vásárlását, anélkül, hogy annak útvonalába, folyamatába beavatkozna, miközben időnként kérdéseket tesz fel a vásárlási döntések okairól, a szerzett tapasztalatokról, benyomásokról.

A módszer azért is hatékony, mert a vásárlói viselkedést tudatalatti szokások is befolyásolják, melyek más kvalitatív módszerrel nem vizsgálhatók.

ECHO közösség

ECHO közösség

Az ECHO egy kutatási céllal létrehozott online vásárlói közösség, a vásárlói tapasztalatok, motivációk, szükségletek, gondolkodásmód folyamatos monitorozását teszi lehetővé a fogyasztói közösségben.

Minimum hossza 3 hónap, de akár egy évig is fenntartható. A közösség tagjai lehetnek: ügyfelek, versenytársak ügyfelei, vevők vagy tetszőleges célcsoport tagjai, tetszőleges demográfiai jellemzőkkel. A közösséget az ETresearch működteti, biztosítja hozzá a felületet, szervezi a résztvevőket és szolgáltatja az adatokat. Önnek csak kérdeznie kell.

online fórum

online fórum

Az online fórum kutatási módszer lényege, hogy a célcsoportból kiválasztott 20-25 fő, egy online felületen, moderátor irányításával meghatározott időn keresztül online beszélget a kutatás témájáról.

A moderátor – egy előre megírt, napokra lebontott guide mentén - folyamatosan kérdez, reagál a válaszokra, de akár a résztvevők is vitába szállnak egymással, és olyan őszintén mondják el a véleményüket, melyet más módszereknél még nem tapasztaltunk.

A módszer alkalmas vásárlási szokások, fogyasztói magatartás és motivációk megértéséhez, de jól használható kreatívok, reklám anyagok, csomagolások vagy akár online felületek véleményezésére is.

kapcsolat 
Réti Ágota
kutatási és marketingvezető
telefon
+36 70 908 8189
e-mail
agota.reti@etresearch.hu
ikon2


cikkek

Itt olvashat legfrissebb kutatási eredményeinről,

újdonságainkról.

ikon4


Forma Display Kft

Display tervezés és gyártás.

Formabontó megoldások. Keressen bennünket!

ikon1


pályázat

Európai Uniós pályázataink keretében az alap kutatások mellett

vizsgálati módszereink fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektetünk.